Хусавик в Исландия – неизвестната туристическа перла

Най-доброто място да изпитате част от магията на Оскарите не е Холивуд, а малко заспало градче в Исландия.

Хусавик влиза в надпреварата за награда на академията с песента Husavik от Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga на Netflix, съобщава T+L.

Във връзка с номинацията населеното място стартира кампания, която цели да привлече хората в града, разчитащ за препитанието си основно на туризма.

„Градът пострада силно от пандемията, но филмът на Netflix повдигнаха духа на местното население. Когато научихме, че песента, която се превърна в своеобразен химн за нашия народ, има шанс за номинация за Оскар, ние започнахме да действаме,“ се казва на сайта на Хусавик.

Напоследък Исландия облекчи някои от граничните си ограничения за ваксинирани туристи от САЩ и Великобритания, като това е още една причина да планирате пътешествие до градчето.

Както се отбелязва в кампанията, Хусавик е чудесно място за наблюдение на китове. то дори е известно като „столицата на Европа за наблюдение на китове“, така че любителите на природата със сигурност ще искат да видят тези величествени същества в действие.

Хусавик може и да има репутацията на сънлив пристанищен град, но предлага изобилие от възможности за пазаруване и вкусна исландска храна.

Местните препоръчват ресторантите Salka, Gamli Baukur в пристанището или Naustid за исландски морски дарове, както и новата микропивоварна Húsavík Öl за питие.

Без значение кога ще посетите града, винаги има с какво да се забавлявате. През лятото езерото Botnsvatn е популярно място да се насладите на пешеходен туризъм или планинско колоездене. През зимата пък местните ски зони са особено популярни.

Отвъд Хусавик, Исландия също си заслужава. Вулканът Fagradalsfjall влезе в заглавията наскоро, след като изригна за първи път от 6000 години на 19 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *