Христо Проданов: Сезонът ще е успешен, ако не затворят границите

Държавата ще сътрудничи изцяло на бизнеса, така че да има по-малко спънки и по-успешен сезон, каза министърът на туризма Христо Проданов, преди официалното откриване на зимния сезон в Банско, предаде БТА.

Министърът изрази надежда очакванията за добър сезон да се оправдаят. По думите му в момента записванията вървят добре, интерес към курортите ни има както от страна на българските туристи, така и от чужбина. Има заявки зимният сезон да е успешен, стига да не бъдат затворени граници във връзка с пандемията от коронавирус, посочи той.

На въпрос на журналисти ще се разчита на туристи от страната или от чужбина през зимния сезон, министър Проданов отговори, че българските туристи винаги са приоритет за страната и са голямо перо както в летния, така и в зимния туризъм. Проданов допълни, че е привърженик, а и е голямо предимство за туристическия бизнес, пари, изработени по света, да бъдат похарчени в страната, което е предпоставка за просперираща икономика и богата държава.

Очакванията за зимния сезон са големи и в края на сезона разбираме, че са верни, каза маркетинг директорът на концесионера на скизона Банско Иван Обрейков. Всички съоръжения работят, както и пистите, с изключение на Чалин валог и Ски пътят, които се заснежават. В деня на официалното откриване еднодневни карти за лифтовете са само 20 лева, което е най-ниската цена в страната, каза Обрейков.

Началото на ски сезона беше поставено от възпитаници и учители от ски училищата в Банско. Настоящи и бъдещи състезатели в зимните спортове направиха демонстративно спускане по писта „Томба“, а стартът бе ознаменуван със заря на Бъндеришка поляна.

Имаме всички предпоставки за много успешен зимен сезон и се надяваме, че ще бъде по-успешен дори от летния, каза кметът на Банско Иван Кадев. Концесионера на ски зоната и община Банско създаваме условия за настроение и безопасни условия за ски спорт и туризъм, така че хората, които идват тук, да се чувстват в безопасност, посочи Кадев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *