Християна Лоизу мечтае да пробие в киното

Певицата Християна Лоизу, чиято звезда изгря в музикалния формат „X фактор“, а след това спечели зрителската любов с образа на Хищницата в „Маскираният певец“, мечтае да влезе в обувките на киноактриса. „Бих искала да се пробвам в киното, да се снимам във филм или сериал.

Не знам дали ще се случи, но бих опитала. Не съм забравила, че в театъра все още се уча. Знам обаче, че това ще е предизвикателство, от което не ме е страх“, споделя тя пред „Телеграф“. Казва, че мюзикълите й помагат. „Искам в тази роля да се случва нещо интересно, нещо, което да те завърти. Осъзнавам, че мюзикълите са голям плюс, защото ме учат да бъда актриса. Да работиш с голям екип, да имаш отговорност към другите е важно“, допълва звездата.

Християна е обвързана, има връзка Борислав Борисов, известен като Боби от „Стар Репортерс“. Пред „Телеграф“ тя отрече слуховете за годеж, но потвърди, че от две години насам делят един и същ покрив.

„Той е страхотен, помага ми в домакинството. Когато аз готвя, той мие чинии, подрежда, пуска прахосмукачка… Някак спокойно споделяме времето си.

Като всяка двойка правим компромиси, понякога е трудно, защото сме силни характери.

Не отстъпваме с бързина. Аз съм зодия Козирог, а той Близнаци – интересна комбинация сме“, казва певицата. Двамата планират пътешествие до Дубай, към момента обаче плановете им са стопирани заради разпространението на коронавируса и непрекъснатите новости, които се въвеждат, що се касае до излизане зад граница. „За Кипър сме мислили, но и там е същото положение. Заради карантината никъде не можем да ходим“, допълва Християна.

През лятото обаче ще си подарят няколко уикенда на родното Черноморие. Представя си дните през юли-август на плажа, със студена напитка и книга в ръка. Всъщност четенето е едно от любимите занимания на Лоизу, преоткрива го през пандемията, когато времето й позволява да се сблъска отново с любимите жанрове и автори. „Харесвам приключенски, трилъри. Да се случва нещо по-интересно, да има екшън. По време на пандемията бях започнала да чета „Хари Потър“. Мислех си, че това не е моето, но се оказа доста интересно, станах фен на поредицата. Първо започнах с „Десет малки негърчета“ на Агата Кристи“, разкрива музикалната звезда.

Хриси, както я наричат близките й, разказва и за изминалия Ден на жената – 8 март. „Видяхме се с колежките от школата, в която работя като вокален педагог. Шефката ни беше поканила да вечеряме, да се забавляваме. Това беше първият ресторант, в който стъпвам след изолацията. Много се заредих, много се забавлявах. Получих си цветенца – разбира се, от Боби. Той не чака празник, за да ме изненада. Но никога не пропуска, когато има повод“, споделя певицата. Категорична е, че преди всичко обаче това е празник на майките, защото „те са големите герои в живота“.

Времето, което прекарва с колежките и учениците, винаги й е носило удоволствие. „Преподавам пеене от няколко години. Официално от две години, откакто съм в школата на Искра Милкова. И това е нещото, което ме спасяваше по време на пандемията. Ако нямаш никакви участия, се чудиш откъде да се храниш, но слава Богу имах тази възможност. Учениците ми бяха много послушни, много позитивни. Радостна съм, защото ми имат ми доверие“, допълва тя.

Талантът на Лоизу блести ярко и в музикалния театър, където приятелите на изкуството я срещат като Кристин от „Фантомът на операта“. Казва, че това превъплъщение е мечта за много певици по света, затова и до ден днешен изпитва благодарност към Марияна Арсенова за възможността.

„Много сложна партия има, никак не е за подценяване, защото почти през цялото време трябва да пееш, отличава се с особена сложност. Беше и предизвикателство, и щастие. Спомням си, че имаше реклама за кастинга. Един колега ми се обади, но по това време бях болна. И си казах, че няма смисъл с тази кашлица да се опитвам да се подготвям за нещо толкова мащабно и сериозно. В крайна сметка се навих, но в последния ден за заявление. Записахме се, репетирахме един път. Явихме се на кастинга и накрая – мен ме взеха, а него не“, завършва певицата, спомняйки си как късметът й се е усмихнал.

Накитите, които Християна има, далеч не са обикновени бижута. Всяко едно има своя история, заряд и носи спомени… „В „Х Фактор“ Дони ми подари гердан. Беше от Индия, благословен от Буда. Пазя още едно бижу от баща ми, което също получих на сцената същата вечер, след като спечелих – то беше от Атон. За мен има много сантиментална стойност. Тогава ми каза – да го носиш винаги с теб. Имам едни обеци от майка ми, които „откраднах“ от нея. Много често ги нося. Те са златни и класически, могат да се носят по всяко време, с всяко облекло. И са нещо, което е от майка ми – не съм я виждала от много време и знаете – така си спомням за нея“, казва певицата. Тя пази и пръстен, който вокалната й педагожка от Кипър й е подарила навръх 30-ия рожден ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *