Хотелиери, ресторантьори и туроператори в Сандански събраха 22 хил. лв., даряват ги за кислородни маски

Хотелиери, ресторантьори и туроператори в Сандански събраха 22 хил. лв., даряват ги за кислородни маски

22 000 лева събраха на благотворителна вечер членовете на Сдружението на хотелиери, ресторантьори и туроператори в Сандански с председател Илия Пасков, собственик на СПА хотел “Свети Никола” в курортния град, който бе и символичен домакин на бала. След една година прекъсване поради епидемичната обстановка ръководството на сдружението проведе коледния бал с участие на над 150 членове на сдружението и техни приятели и партньори от общините Сандански, Струмяни и Петрич.

Тъй като по здравословни причини председателят Илия Пасков не присъства, с нелеката организация се зае зам. председателят Георги Кунчев, неговата половинка Петя и секретарят Теодора Николова, помагаше им и бившият секретар Мария Таушанова. Всички, дошли на коледния благотворителен бал, с щедростта си доказаха, че каузата обединява, а тя бе със събраните средства да бъдат купени кислородни маски за МБАЛ “Югозападна болница”. На търга бяха пуснати за разиграване картини, сувенири, предмети, изработени от ученици, и традиционната томбола с награди, пише в. „Струма“.

Дарител номер едно стана бизнесдамата Лиляна Гюрова. Тя откупи след оспорвано наддаване дарена от Бранимир Кочев позлатена икона срещу 2500 лева. Николай Мечкаров успя да откупи срещу 2200 лв. иконата “Безсребреници Коза и Дамян” , творение на Гергана Никифорова. Георги Узунов отвя конкурентите за фотоса “И Бог създаде земята” на фотографа Димитър Ерменков с оферта от 1100 лв. Станислава Бахчиванова наддава за картина “Село Пирин” и я откупи за 500 лв. Второто наддаване, което спечели Станислава срущу 400 лв., бе за алманах “Македония” от 1931 г., дарен от кмета на община Сандански Атанас Стоянов. Бизнесменът Стефан Поповски стана притежател на картина “Нежност” на санданския художник Александър Теризиев, която откупи за 850 лв. Той откупи и дърворезба “Мелнишко” на художника Иван Божкилов на цена от 350 лева. Кметът Атанас Стоянов откупи картина “Село Долене” на художника Венци Кирилов на цена от 1000 лева. Строителният предприемач Андон Червенков придоби арт поднос “За нея” на цена от 650 лв.

Бутилка вино, дарена от собствениците на вила „Мелник” Вили и Николай Закитанови бе откупена на цена от 1200 лева от секретаря на сдружението Теодора Николова.

Началото на търга започна с икона на Исус Христос, откупена на цена от 700 лева от Мариета Петрова, член на управителния съвет на сдружението. В надпреварата се включиха бизнесмените Стефан Поповски, Лиляна Гюрова и Станислава Бахчиванова, Георги Георгиев. Екссекретарят на сдружението Мария Таушанова бе отличена с почетен плакет за цялостен принос в популяризиране на туризма, а наградата й бе връчена от настоящия секретар Теодора Николова. Благотворителния търг бе уважен от зам. кметовете на община Струмяни Фиданка Котев и Петя Тасева и зам. кметовете в община Сандански Благой Дончев, Павлина Караджова и Людмила Зойкова.

За доброто настроение на всички дошли на благотворителния бал се погрижиха децата от танцовите школи в Сандански, а водещ на събитието бе Ники Сотиров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *