Холивудски звезди участват в римейк на култовия сериал „Сандокан“

Холивудски звезди участват в римейк на култовия сериал „Сандокан“

Ед Уестуик (“ Клюкарката“), Джон Хана („Мумията“) и британската новобранка Алана Блур ще се присъединят към турския актьор Джан Яман, който ще влезе в главната роля в „Сандокан“ – римейк на култовия италиански сериал на Lux Vide за приключенията на ексцентричния пират, който заедно с разнородния си екипаж се бори срещу колониалните сили в Югоизточна Азия.

Снимките ще започнат на 22 април край Рим в това, което изглежда ще бъде високотехнологична адаптация на екзотичния епос на италианския писател Емилио Салгари. Оригиналният „Сандокан“, режисиран през 1976 г. от Серджо Солима, изстреля индийския актьор Кабир Беди към звездите на Боливуд, като поредицата беше продадена в повече от 85 страни по света, включително и в България.

Действието на „Сандокан“ се развива в средата на XIX в. на остров Борнео, където местните племена даяк са доминирани от безмилостни британци „в разцвета на колониалната им мощ“, както се казва в предоставеното резюме. Новият „Сандокан“ е описван и като грандиозен епос със силен екологичен ракурс.

Първоначално Сандокан (Яман) просто се занимава с пиратската си дейност, без да взема страна, водейки своя разнообразен екипаж, който включва доверения помощник Янес де Гомера, изигран от италианския актьор Алесандро Прециози („Лъжливият живот на възрастните“). Всичко се променя по време на един набег, когато Сандокан се засича и избягва с Мариана (Блур), дъщерята на британския консул. Ловецът на пирати лорд Джеймс Брук, изигран от Уестуик, ще бъде по горещите им следи. Звездата от “ Клюкарката“ е основният противник на главния герой, „който няма да се спре пред нищо, за да залови Сандокан и да спечели сърцето на Мариана“, се казва в описанието.

Снимките на сериала ще започнат във Формело, край Рим, където първата прожекция на „Сандокан“ ще открие новия Театър 7 в собствения производствен център на Lux Vide. Снимките на „Сандокан“ ще се проведат също така в региона Лацио, в Тоскана, на остров Реюнион в Индийския океан и в забележителния италиански регион Южна Калабрия, където английската колония Лабуан е пресъздадена в Ламеция Терме с подкрепата на Филмовата комисия на Калабрия, информира Variety.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *