Ходенето на пръсти за 60 секунди дневно удължава живота

Ходенето на пръсти за 60 секунди дневно удължава живота

Не е тайна, че сред хората от азиатските страни са повечето столетници. Освен това в напреднала възраст те остават енергични. Но как го правят?

Едно от популярните упражнения е ходенето на пръсти. С помощта на него според източните лекари се стимулират няколко точки с натиск, които имат благоприятен ефект върху тялото. Трябва да ходите на пръсти всеки ден в продължение на 60 секунди и да повтаряте това упражнение в продължение на 3-5 серии.

Смята се, че облекчава умората от краката, ускорява кръвта в съдовете, помага за отслабване и коригира стойката. Второто упражнение е вибрационна гимнастика за краката. За да го изпълните правилно, застанете с боси крака на пода, вдигнете се на пръсти на не повече от 1 сантиметър от пода и след това рязко падайте надолу. Ще чуете тупане и тропане по петите.

В изпълнението му има редица нюанси. Докато слизате, не бива да изпитвате неприятни усещания. Също така не трябва болката да отива в главата. Трябва да правите 60 такива „разтърсвания“ на ден, а в средата да направите почивка от 10-20 секунди. Това упражнение се препоръчва за тези с подути крака или проблеми с вените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.