Хасан Адемов: Управляващите успяха да разгневят всички пенсионери

Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ заяви в предаването „Референдум“ на БНТ, че намаляването на неравенствата и подпомагането на най-уязвимите групи в обществото е предизборна заявка, която изпълняват с Бюджет 2022, цитиран от novini.bg.

Според Деница Сачева от ГЕРБ бюджетът за тази година е 19,2 млрд., увеличава се 1,5 млрд., но това е за сметка на пенсиите, като 1 млрд. е за пенсиите. Голяма част от социалните плащания пък отиват за хората с увреждания без подоходен тест. По думите ѝ малка част от средствата ще отидат за най-уязвимите и ощетени.

Хасан Адемов от ДПС каза, че управляващите са успели да разгневят всички пенсионери. Реалното средно увеличение на пенсиите за тази година е по-ниско от това през 2021 г.

Румен Гечев от „БСП за България“ заяви, че за да се прави социална политика, тя се прави с бюджет, като процент от БВП. Като досега сме се движели в посока, обратна на тази в Европа.

Цончо Ганев от „Възраждане“ коментира, че в момента хората масово обедняват заради инфлацията. В тази връзка те са предложили да бъдат подпомогнати именно най-бедните, тъй като има ръст на приходите от ДДС. Малката потребителска кошница да бъде с нулева ставка ДДС, както и лекарствата. Битовата газ и електричество с нулева ставка, предложи Ганев.

Владислав Панев от „Демократична България“ каза, че инвестициите в образованието ще намалят неравенствата в обществото. По думите му, ако има повече приходи, половината да бъдат за намаляване на бюджетния дефицит, за да се гарантира стабилността през тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Градев: Михайлов е умрял от страх, защото Бербатов ще го отнесе
Next post Ненчо Балабанов вече не крие жената до себе си