Хаджигенов вече сглоби кабинет с БСП и ДПС, без да чака Слави

Подкрепа от БСП, която те сами предложиха – ще я вземем, от ДПС, ако има такава – ще я вземем. Това каза за Нова тв Николай Хаджигенов, избран за депутат от Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

„В политиката лъжата е начин на живот. В моя живот за лъжите се лежи в затвора. Различни светове са просто“, каза още той.

„Ние ще подкрепим политики. Ако демокрацията работи както трябва, хората трябва да нямат значение. Естествено, те имат значение, но не чак такова“, уточни политикът и добави: „Ние засега не обсъждаме имена, Слави и партията му мълчат“.

Запитан ще бъде ли представител на новите формации председател на парламента, той отвърна: „Би трябвало протестните партии да изберат председател от тях. Ние представляваме протеста в неговите различни проявни форми“.

Хаджигенов коментира и какво ще стане с втория мандат, ако първият възможен не получи подкрепа и „Има такъв народ“ има опция да предложи правителство. „Смятам, че те биха предложили правителство, разумно е. Слави е събрал умни хора, част от тях са експерти и ги познавам лично“, каза той.

„Обединението между политиците, които представляваме хората, е много важно“, добави политикът и добави, че, ако Слави се обърне към него, ще му предложи имена на експерти и участници в правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *