Фирмата на благоевградски съветник неочаквано се отказа от поръчка за 2,8 млн. лв. в Сандански

Фирмата на благоевградски съветник неочаквано се отказа от поръчка за 2,8 млн. лв. в Сандански

Фирмата на благоевградския общински съветник Васил Миладинов и на бизнес съдружника му Димитър Урдев неочаквано се отказа от обществена поръчка за 2 393 308,33 лв. без ДДС за строеж на детска градина в община Сандански. „Динатстрой“ ООД бе първото дружество, купило тръжната документация и подало писмените си предложения още на 1 февруари, но съвсем изненадващо и за комисията по избор на изпълнител на декриптирането на офертите фирмата не изпрати представител, нито се обади, че се отказва от надпреварата. Затова след кратка консултация помежду им членовете на комисията решиха да я отстранят и да прекратят участието й.

Д. Урдев разбра от нас, че е отстранен от поръчката, и остана неприятно изненадан. Той призна, че работи по други проекти и оставил ангажимента в Сандански малко встрани от вниманието си, и обеща да провери какво се е случило. Единственият начин обаче фирмата да влезе обратно в играта е жалба в КЗК срещу отстраняването.

Така за сумата от близо 2,8 млн. лв., с които в жк „Спартак“ трябва да бъде построена детска градина за 6 групи, останаха да се борят 2 фирми и 2 консорциума, пише „Струма“.

Единият участник е ДЗЗД “ДГ Спартак 21”, обединение на петричката „Никмар Кънстракшън“ на Николай Влахов, и софийската „М-Синтез“ на колежката му Мариана Цветкова.

В битката за милионите влиза и строителното дружество „Интерхолд“ ЕООД с управител Десислав Герданов. През 2019 г. стана ясно, че фирмата е на сина на кмета на Копривщица от ГЕРБ и се прочу като любимата строителна фирма на НАП – София, която предпочита на нея да възлага директно всичките си поръчки на стойност под 50 000 лв.

Другият кандидат да строи в Сандански е „Екодин“ ЕООД на популярния в Гоцеделчевско предприемач от с. Копривлен Костадин Чакалов.

Обединение “Билд Сандански 2021” атакува поръчката с най-голяма огнева мощ под формата на персонал и техника. В него са включени 3 фирми – „Евро Еко Билд“ от София на Тихомир Тодоров, „ЕР – Билдинг Груп“ ЕООД на Емил Ръжчев от Нови Искър и регистрираната в столицата „Темида Проджект“ ЕООД на Христо Тодоров. Обществената поръчка е в начална фаза – в момента фирмите отстраняват пропуските в документациите си, предстои отварянето на ценовите оферти и класирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *