Фантастичният Казахстан: Местата, които холивудските блокбъстъри пропускат

В Казахстан можете да намерите грандиозен каньон, почти алпийски планини и пустини с пеещи дюни. Говорим за извънземното разнообразие в Казахстан в новия ни материал.

За да пътувате до Казахстан, трябва да направите тест за коронавирус 72 часа преди пристигане и да го представите на летището. Деца на възраст под 5 години и за транзит не е необходимо да правят теста.

Чарънски каньон

На границата на Казахстан и Китай има каньон, който просто плаче за филми за каубои и индианци. Неговата красота може да се сравни с известния американски Гранд Каньон. Най-впечатляващото място за туристи е „Долината на замъците“, чиито скали наподобяват очертанията на огромни сгради. Ако Серджо Леоне работеше в Казахстан, той със сигурност щеше да заснеме няколко сцени с Клинт Истууд в каньона Чарън.

Езерото Каинди

Може би сте чували, че Джеймс Камерън, режисьор на известни филми (Аватар, Титаник), веднъж е слезнал на дъното на Марианската падина и признал любовта си към водата и океана. Сигурни сме, че ако филмовият режисьор посети езерото Каинди в Алмати, следващата част на Аватар ще бъде заснета тук! Просто погледнете снимката – такива пейзажи са уникални. Езерото се е образувало по тези места наскоро, преди почти 110 години, поради голямото земетресение в Кемин. Стволовете на иглолистните дървета се издигат от водата и сякаш са подпрени от високи планини. Ако почивате в Казахстан, не забравяйте да посетите тези места.

Пеещата дюна

Очакваната екранизация на фантастичната книга „Дюн“ се подготвя от режисьора Денис Вилньов. Събитията от филма ще се развият на планетата Аракис, покрита от пясъците. И изглежда, че няма по-добро място за заснемане от южен Казахстан! Ако Вилньов засне филм тук, той със сигурност ще покаже пясъчния феномен на природата. 150-метровата дюна издава звук при сухо време, което някои сравняват с мелодията на звънлив орган. Туристическите екскурзии често отиват до пеещата дюна и най-коравите пътешественици могат да се опитат да се изкачат до самия връх на дюната и да наблюдават красотата на природата от голяма височина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *