Ура! „Пирин“ се завърна в Първа лига!

„Пирин“ (Благоевград) се завърна в елита на българския футбол. „Орлетата“ победиха с 2:0 „Литекс“ в Ловеч в мач от 29-ия кръг на Втора лига и по този начин тимът вече няма как да бъде изместен от едно от двете първи места, които дават право на участие в Първа Лига през следващия сезон. Антон Карачанаков бе автор на двете попадения, които паднаха през втората част на срещата.

Така „Пирин“ се завръща в елита на българския футбол след три сезона във втория ешелон. Последно „орлетата“ бяха в Първа лига през сезон 2017/2018. С победата си днес играчите на Уорън Фийни събраха 59 точки в актгива си. В следващия кръг пък имат по програма мач с „Кариана“ (Ерден), който се отказа от участие на полусезона, така че добавят още три в актива си, което ги прави недостижими в местата, даващи промоция.

„Литекс“ остава в средата на таблицата с актив от 32 точки и осма позиция. При това положение ловчанлии доиграват сезона, след като нямат надежди за първите места, а в същото време не се и опасяват за мястото си в професионалния футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *