Ужасът в Маноле: Съпругата на убиеца звъннала на 112, в къщата имало и три деца

С ловна пушка е стрелял убиецът от пловдивското село Маноле при кървавата касапница снощи. Това стана ясно на съвместен брифинг на прокуратурата и МВР. Оръжието, с което мъжът застрелял родителите на жена си, не е законно притежавано, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Главсекът на МВР главен комисар Живко Коцев, който пристигна на място в Маноле, съобщи, че убиецът бил на 40 години. Застреляните родители са на 61 и 57 години, а раненият брат на жената е на 37 години. Сигнал за касапницата подала съпругата, която била изпаднала в ужас.

Тя казала на диспечера, че мъжът й започнал да гърми и че има жертви. В имотът е имало жена инвалид и три деца, стана ясно още. Мъжът гръмнал тъста и тъща си, след което се барикадирал и се самоубил.

„Става въпрос за тежко криминално престъпление – убийство на две лица, трето простреляно лице и последвало самоубийство на извършителя. Всички са в близки семейни отношения. Извършени са всички първоначални неотложни действия по разследването, няколко огледа на местопроизшествието, иззето е оръжието.

Състоянието на пострадалото трето лице е стабилно“, каза окръжният прокурор Ваня Христева. Към момента се извършват и продължават и други действия по разследването. Оръжието е огнестрелно, ловна пушка, незаконно придобито“, уточни Христева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *