Ударно пролетно почистване в Банско, Добринище и селата за Великден

Община Банско отново организира традиционната кампания за пролетно почистване на частните и обществени терени. Времето вече позволява това да се случи. Уборката в града и селата в общината вече е в ход и ще продължи до 22-ри април. Общинската администрация приканва всички жители и собственици да вземат участие и да почистят прилежащите пространства около своите имоти, домове и градини. Целта е навсякъде да е чисто и подредено. Приканват се хората да събират разделно отпадъците.

За извозването им е осигурена безплатна техника, която ще минава по утвърдения за община Банско график. Необходимо е събраните разделно отпадъци – растителни, стъкло, хартия, пластмаса и битови, да бъдат поставени в здрави чували и торби и да бъдат изнесени на тротоарите пред имотите.

В деня на извозването им стопаните да помогнат за товаренето на отпадъците в камионите. Призоваваме всички да участват в почистването на община Банско, за да посрещнем светлите великденски празници в красива и чиста среда, написа общинското ръководтво. Срещу заплащане ще се извърши извозване на строителни отпадъци от ремонтни дейности, земни маси и едрогабаритни отпадъци. Желаещите могат да заявят контейнер с обем 4 куб.м на тел. 0896655577.

В някои райони на град Банско почистването започна вчера, днес също ще се извозват отпадъци от Район І, който обхваща имотите на юг от улица „Отец Паисий” до улица „Найден Геров”, от ул. „Глазне” на изток до новия околовръстен път. Там ще има осигурени камиони на 11 и 12 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *