Убитата в Ново село англичанка имала успешна 17-годишна адвокатска кариера

Убитата преди броени дни във великотърновското Ново село англичанка е имала успешна 17-годишна кариера в най-добрата международна адвокатска кантора Clifford Chance.

Семейството на Тина Роуз е съкрушено от смъртта ѝ, като нейният баща Тони урежда документите си, за да може да пътува до България и да уреди репатрирането на тялото. Това пише „Дейли мейл“.

Преди да заживее у нас, работата отвежда Тина Роуз в Хонконг. След пенсионирането си тя решава коренно да промени живота. Залага на спокойствието, а България и особено районът около Велико Търново, я впечатляват. Така Тина се заселва в Ново село и се отдава на фермерство. В последната си публикация в LinkedIn англичанката споделя, че е щастлива от това, което прави и се чувства страхотно. Местните хора в Ново село разказват, че Тина отглеждала прасета и дори ги учела да рисуват.

Животът на англичанката обаче е брутално отнет на 17 февруари, когато 26-годишният горнооряховчанин Денислав К.Р. я убива с удар с лопата. Причина е ревност и вероятно несподелени чувства.

Старши инспектор Петър Петров и кметът на Ново село Христо Христов заловиха извършителя на зверското престъпление, докато се опитвал да изкопае яма, в която да зарови трупа на Роуз.

Обвиняемият за убийството е с наложена мярка „задържане под стража“. 26-годишният Денислав сам настоял пред Окръжния съд в старата столица да остане в ареста, защото имал страхове и опасения от линч заради стореното.

На задържания е повдигнато обвинение по чл.116 от НК за убийство, за което го грози наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Той е от Горна Оряховица, безработен и неосъждан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *