Търговец разиграва полицията с инсценирана кражба на цигари

Търговец инсценира кражба на 9 мастербокса цигари и се опита да заблуди полицията. Историята се разиграла в Сандански, където на 13 април постъпил сигнал в районното управление за извършена кражба на голямо количество цигари от микробус. По данни на заявителя – 28-годишен мъж, предната нощ неизвестен автор е разбил задната врата на товарния бус и е отнел 9 мастербокса различни марки цигари. Автомобилът е бил паркиран на охраняем паркинг край бензиностанция на главен път Е – 79 край Сандански.

Местопроизществието е посетено незабавно от дежурна група на полицията, която е установила и контакт с отговорно лице от фирмата, чиято собственост са били отнетите акцизни стоки. Установено, че откраднатите цигари са на стойност около 2 500 лв.

В хода на разследването полицейските служители са се усъмнили в достоверността на сигнала, установили, че кражбата е инсценирана и продължили работата по издирване на откраднатите цигари. По-късно през деня около 180 стека цигари от различни марки служителите открили в апартамент в ж. к. „Спартак“, където били оставени от лицето, падало сигнала за кражлата.

В хода на продължилите активни действия са установени и още две лица, на които 28-годишният мъж е продал съответно 180 и 150 стека от различни марки цигари. Акцизните стоки са иззети с протоколи за доброволно предаване.

За случая е уведомен дежурен прокурор. Лицето, съпричастно към инсценировката, е задържано със заповед за 24 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *