Търговец от Сандански се спаси от 7000 лв. глоба заради неграмотно написан акт

Търговец от Сандански се спаси от 7000 лв. глоба заради неграмотно написан акт

Търговецът от Сандански Георги Николов оспори в съда административна глоба в размер на 7000 лева заради процесуални нарушения при съставяне на акта.

Според съставения акт на 20.12.2020 г. от представители на Главна дирекция „Надзор на пазара” при Държавна агенция за метеорологичен и технически надзор е установено, че в търговския обект са пуснати за продажба детски играчки без нанесена от производителя маркировка върху играчката или опаковката и некоректно описание на възрастово ограничение, както и указания за почистването им.

В мотивите на съда за отмяна на наложената санкция в размер на 7000 лева съдия Иван Филчев е посочил, че по време на проверката проверяващите установили, че описаните продукти са пуснати на пазара без нанесена от производителя маркировка за съответствие върху продуктите или върху опаковките.

Но актът не е подписан от собственика на търговския обект, като е пропуснат и срокът на връчване на наказателното постановление, а именно 15-дневен срок от датата на проверката, и същият е незаконосъобразно издаден, тъй като са допуснати съществени процесуални нарушения, довели до опорочаване на административнонаказателното производство.

Решението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *