Търговец от Сандански се спаси от 7000 лв. глоба заради неграмотно написан акт

Търговецът от Сандански Георги Николов оспори в съда административна глоба в размер на 7000 лева заради процесуални нарушения при съставяне на акта.

Според съставения акт на 20.12.2020 г. от представители на Главна дирекция „Надзор на пазара” при Държавна агенция за метеорологичен и технически надзор е установено, че в търговския обект са пуснати за продажба детски играчки без нанесена от производителя маркировка върху играчката или опаковката и некоректно описание на възрастово ограничение, както и указания за почистването им.

В мотивите на съда за отмяна на наложената санкция в размер на 7000 лева съдия Иван Филчев е посочил, че по време на проверката проверяващите установили, че описаните продукти са пуснати на пазара без нанесена от производителя маркировка за съответствие върху продуктите или върху опаковките.

Но актът не е подписан от собственика на търговския обект, като е пропуснат и срокът на връчване на наказателното постановление, а именно 15-дневен срок от датата на проверката, и същият е незаконосъобразно издаден, тъй като са допуснати съществени процесуални нарушения, довели до опорочаване на административнонаказателното производство.

Решението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Клиент гърми по кръчма, вбесил се че затварят в 22 часа
Next post Благоевградчанин в Шанхай: Китайците ударно се ваксинират – над 52 млн. за месец