Туроператор: Първите пътувания ще се осъществят около 15 март

От вчера отпадна ограничителният режим за провеждането на екскурзии в страната. Може би първите пътувания ще се осъществят около 15-20 март. Това прогнозира председателят на Обединение „Бъдеще за туризма“ Павлина Иванова.

От сдружението са изготвили протокол за извършване на пътуванията, който ще бъде представен за одобрение на здравния министър.

„Съвсем скоро ще имаме много ясно разписани правила.“, категорична бе тя, като допълни, че за момента капацитетът на автобусите не е ограничен и те могат да се движат пълни.

По думите й логиката е съвсем проста: „хората, които предприемат пътуване, се чувстват добре, никой не пътува болен“, посочи Иванова. Тя подчерта и че ще се използват и сертификатите за получена ваксина.

Тя одобрява идеята работещите в туризма да бъдат масово ваксинирани, имайки предвид, че различните пазари вече предявяват претенции да бъдат обслужвани от ваксинирани лица.

Припомняме, че Обединение „Бъдеще за туризма“ свиква членовете си на масов протест днес.

„Ако няма намеса на държавно ниво, бизнесът няма да се справи и се очакват масови фалити, смята тя. До момента за година в бранша не е имало обявен фалит. Целта е да бъде възможно разплащането с клиентите, а след това всяка фирма ще решава след една година локдаун дали и как ще продължи“, обобщи Павлина Иванова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *