Трюдо към шофьорите: Престанете вече!

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обвини протестиращите антиваксъри в страната, че с действията си по улиците „блокират“ демокрацията и поиска да прекратят недоволството си.

В изслушването си пред парламента Трюдо подчерта, че „канадците имат пълното право да протестират и да не бъдат съгласни с решенията на правителството“. Той обаче добави, че „нямат право да блокират икономиката и демокрацията, както и да пречат на останалите граждани, които не са солидарни с протестите им“.

Трябва вече да престанат, отсече Трюдо пред депутатите по адрес на протестиращите.

В последните дни полицейските власти, особено в столицата Отава, са критикувани, че не предприемат никакви мерки, за да възстановят реда в канадската столица, допускайки протестите на антиваксърите да се превърнат в „хаотична окупация“ в района на парламента, информира Infobae.

Протестът в Отава продължава вече 10-и ден. Протестиращите са пред парламента и под прозорците на канцеларията на премиера Джъстин Трюдо. Между 400 и 500 камиона все още блокират центъра.

Според кмета на Отава ситуацията е извън контрол.

Междувременно недоволни канадски шофьори на камиони блокираха днес най-натоварения контролно-пропускателен пункт на границата със САЩ, предаде Ройтерс. Шофьорите настояват за премахване на наложеното от канадското правителство изискване за ваксинация срещу КОВИД-19 за преминаване през границата. Първите протестиращи пристигнаха в Отава на 28 януари и постепенно завзеха центъра на канадската столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Десетки транспортни фирми в Югозападна България пред фалит
Next post Димитър Ганев: Ако кабинетът започне да трупа негативи, Радев ще се дистанцира