Тръгна сторежът на физкултурния салон на училището в Хаджидимово

Тръгна сторежът на физкултурния салон на училището в Хаджидимово

Колективът на СУ „Никола Вапцаров“ и жителите на Хаджидимово с основание се радват на започналото вече строителство на физкултурен салон към училището. Проектът наистина е впечатляващ. Новопроектираната сграда е ситуирана южно на калкан към блокове „А“ и „Б“ на 26-класното училище. Предвидена е топла връзка с главното фоайе.

За да може салонът да се използва за извънкласна дейност, към него ще има самостоятелен вход от улица в североизточната част на сградата. За открити спортни занимания ще се осъществи и пряка  връзка между  физкултурния салон и двора на училището, пише goceto.com.

В проекта са включени също тоалетна с преддверия за мъже, тоалетна с преддверия за жени, съблекалня с душове за мъже и съблекалня с душове за жени.

На кота +2,80 е организирана фитнес зала, която може да се използва и като втори салон за началните класове. Подовите настилки ще бъдат разнообразни – винилова настилка за физкултурния салон, гумирана за фитнес залата и гранитогрес за всички останали помещения. Предвиден е метален парапет с вертикален пълнеж към стълбището с височина 110 см. Фасадите са решени със силиконова мазилка и цокъл от естествен камък.

За  физкултурния  салон  е  осигурено  обилно естествено осветление – двустранно от изток и запад по дългите фасадни стени.Дограмата ще бъде PVC със стъклопакет.

Многогодишното чакане на придобивката ще бъде възнаградено. Според предвижданията салонът ще е готов в началото на следващата учебна година. Финансирането на амбициозния проект е от МОН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *