Три обвинения за дрогирания джигит, блъснал 3 коли във Велико Търново

Районната прокуратура във Велико Търново привлече като обвиняем и задържа за 72 часа неправоспособния 21-годишен водач, който след употреба на наркотици причини тази нощ катастрофа с три автомобила под крепостта Царевец.

Срещу неправоспособния водач са повдигнати обвинения: за осуетяване на полицейска проверка, за шофиране след употреба на наркотици и за катастрофа със значителни материални щети. Законът предвижда различни наказания като най-тежкото е лишаване от свобода до три години и глоба до 1500 лв.

Инцидентът е от тази нощ във Велико Търново, когато полицейски патрул се е опитал да спре за проверка спортен автомобил. Водачът не се е подчинил, последвало е преследване, разпъване на шипове от втори патрул и катастрофа в три автомобила и контейнер за отпадъци.

Скъпият спортен автомобил е иззет, той не е бил собственост на 21-годишния неправоспособен шофьор, който катастрофира с него под крепостта Царевец. В колата са намерени и наркотици. По случая са разпитани свидетели, назначени са експертизи, разследването продължава.

Предстои прокуратурата да поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *