Новините

Трима нови съдии положиха клетва в Административен съд – Благоевград

На официална церемония председателят на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова посрещна съдиите, спечелили конкурса за първоначално назначаване в Административен съд – Благоевград. Ася Тодорова, Георги Иванов и Тодор Тодоров вчера положиха клетва и подписаха клетвен лист пред съдиите от Административен съд – Благоевград.

“Поздравявам ви с успеха, който сте постигнали във вашето кариерно развитие! Добре дошли в съдебната власт! Вие имате привилегията да сте част от колектива на Административен съд – Благоевград, пише в. „Струма“. Посрещам ви в сплотен колектив и ви приветствам в атмосфера на колегиалност и подкрепа, с усърдни и отговорни служители в администрацията. Пожелавам ви да продължите професионалния си път с воля и енергия, с мъдрост и отговорност, за да затвърдим заедно постигнатите отлични резултати в дейността на съда. Вярвам, че с общи усилия ще отстояваме справедливостта, правовия ред и върховенството на закона”, приветства ги председателят на съда Мария Тодорова.

Новите магистрати в Административен съд – Благоевград са с дългогодишен професионален опит като юристи. Съдия Ася Тодорова е с 20 години юридически стаж. Повече от половината от професионалния опит на съдия Тодор Тодоров е във Върховния административен съд, където 9 години е бил съдебен помощник. 12 години стаж като съдебен помощник във ВАС има до момента и съдия Георги Иванов, който до назначаването му в Административен съд – Благоевград е работил и като юридически експерт в Инспектората към Висшия съдебен съвет.

Те спечелиха външния конкурс за трите свободни щата, който се проведе миналата година, като Ася Тодорова беше с бал 11.69, Георги Иванов – с 11.60, и Тодор Тодоров – с 11.50. Условието за участие в конкурса за първоначално назначаване към кандидатите беше да имат минимум 8-годишен юридически стаж, което отвори вратата на Темида за адвокати, юрисконсулти, съдебни помощници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *