Трима влизат в борба за кметския стол на село Брежани днес

Жителите на симитлийското село Брежани отново ще избират кмет днес. Това се случва малко повече от седем месеца след последните избори тук, тъй като досегашният управник Ивайло Костов подаде оставката си в Общинска избирателна комисия – Симитли.

ОИК реши предсрочно да прекрати правомощията на Костов, който бе издигнат за кандидат-кмет от Инициативен комитет на вота миналата година. На балотажа през ноември 2023 г. той спечели надпреварата срещу дългогодишния кмет на Брежани – Благой Стефанов.

Сигурно е преди частичните кметски избори в прочутото със своите вкусни кестени населено място, че кметски управник ще е ново лице.

ПП „Български Гласъ“ залага на Александър Пенчев в борбата за кметския стол. ПП „Партия на Зелените“ този път не гласува доверие на Благой Стефанов, както бе през 2023 г., а на Петьо Борисов.

Третият кандидат-кмет е Иван Димитров от ГЕРБ. Много е вероятно да се стигне отново до балотаж, защото трудно един от тримата ще успее да събере 50% плюс един глас от всички действителни бюлетини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *