Треньорът на Гришо: Трябва му постоянство

Личният треньор на Григор Димитров – Данте Ботини сподели, че българинът е много мотивиран и концентриран и се надява това да продължи. Аржентинецът, който години наред работи с Кей Нишикори, даде интервю пред АТР, в което сподели детайли за сътрудничеството си с Гришо.

„Мисля, че му трябва още малко постоянство. Често съм му казвал, че ако ще губи, може поне да даде всичко от себе си и да атакува по начина, по който умее. Той е страхотен играч и е труден за побеждаване, но трябва да продължава да полага усилия и да дава всичко от себе си“, заяви Ботини.

„Всички са наясно с таланта му и с това, което умее на корта. Освен това той е на високо ниво и по отношение на физиката. Това, върху което трябваше да поработим, бяха някои по-специфични неща от тактическа гледна точка, като например как да играе срещу конкретни тенисисти и с каква нагласа да влиза в някои определени мачове“, коментира още Данте Ботини.

Аржентинецът бе категоричен, че не спестява лошите неща на играчите, с които работи, но набляга да добрите. „Тренировките са моят занаят. Ако след тях се прибирам с лоши чувства вкъщи, значи нещо не е наред“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *