Тревожен рекорд на Острова: 93 045 нови случая за денонощие

Тревожен рекорд на Острова: 93 045 нови случая за денонощие

Великобритания отбеляза пореден рекорд със заразявания с COVID-19 за денонощие, като бяха регистирани 93 045 нови случаи, предаде БНР. Заради новата вълна на коронавирус строги мерки се въвеждат от неделя в Ирландия.

Три дни поред Великобритания чупи рекордите по заразявания. От тези общо 93 045 случаи 3201 са с Омикрон. Здравни експерти обаче предупреждават, че случаите на заразявания с Омикрон вероятно са много повече, споменава се дори бройка от порядъка на 200 000 дневно. Новият вариант вече е доминантен в Шотландия и Лондон. По официални данни с Омискрон има само 65 души в болници.

Все по-сериозно става положението в съседна Ирландия. Ирландският министър-председател Михол Мартин обяви нови мерки, след като констатира, че става ясно, че ваксините няма да са достатъчни за справяне с новата вълна на пандемията. Пакетът от ограничения влиза в сила от неделя и ще бъде прилаган поне до 30 януари.

Той влючва вечерен час до 20 ч. за всички ресторанти и барове, като изключение ще се прави за доставки по домовете. След 20 ч. няма да са позволени никакви големи събирания на закрито. Всички пристигащи в Ирландия ще трябва да си представят антигенен или PCR тест, след което ще бъдат тествани пет дни поред след пристигането им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *