Транспортират в петък от Холандия тялото на загиналия Хакан Даутев от Фъргово

Транспортират в петък от Холандия тялото на загиналия Хакан Даутев от Фъргово

Сатовчанското село Фъргово потъна в скръб. 20-годишният Хакан Даутев загина в тежка катастрофа в Холандия. Трагедията е станала в понеделник около 7 часа местно време (8 часа българско) на пътя край град Капел.

Младежът е шофирал микробус, с който превозвал работници към полето. По неясни към момента причини той е изгубил управление над возилото и то се преобърнало в канавка, съобщава „Струма“.

На мястото са изпратени линейки и медици. Те преценили, че е необходимо Хакан да бъде транспортиран за лечение в болница в Амстердам. Момчето било транспортирано с травматичен хеликоптер до лечебното заведение. Въпреки усилията на медицинските специалисти те не успели да го спасят.

Създадена е организация по транспортирането на тялото на младежа. По информация на “Струма” то трябва да пристигне в петък в родното му село Фъргово, където ще бъде погребан.

Хакан Даутев е работил в Холандия от една година. Преди това е завършил средно образование в гимназия “Св.св. Кирил и Методий” в общинския център Сатовча. Вестта за трагичната му смърт хвърли в шок неговите съученици, които ще го запомнят като добър и всеотдаен младеж.

“Завинаги ще останеш в сърцата ни! Винаги ще помним с усмивка моментите, които сме преживели заедно”, написаха те в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *