Трагедия разтърси Франция! Смърт на момиче взриви Париж

Повече от 2000 души преминаха в шествие през парижкото предградие Аржантьой, отдавайки почит на ученичка, която бе открита удавила се в река Сена. Случаят потресе цяла Франция, предаде Ройтерс.

Прокурори заявиха в сряда, че двама френски тийнейджъри са разследвани за убийство. Според прокуратурата тийнейджърите – момче и момиче, и двамата 15-годишни, са се срещнали в Аржантьой, западно от Париж, с 14-годишното момиче, което са познавали. Момчето го е пребило, а после с помощта на приятелката си го е изхвърлило в реката, където то се е удавило.

Френски медии съобщиха, че момичето е било тормозено в училище, негови голи снимки са били хакнати и разпространявани в социалните мрежи.

Вестник „Паризиен“ съобщи, че повече от 2500 души са участвали в днешното шествие, започнало от училището на жертвата.

В последните седмици във Франция станаха поредица от убийства на младежи, повечето извършени от банди, и правителството е поставено под натиск да предприеме мерки. Делегираната министърка към министерството на вътрешните работи Марлен Шиапа заяви пред радио „Франс Енфо“, че другата седмица ще бъде създадена комисия от родители, която да се заеме с проблема за тормоза в училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *