Тошко към Радев: Радваме се, че президентството е във ваши ръце

След като представителите на победителя на парламентарния вот от ГЕРБ първи се срещнаха с президента Румен Радев в рамките на консултациите преди връчването на мандата за съставяне на кабинет, в процедурата се включи и втората по големина група в НС-тази на „Има такъв народ“. Тя също прати свои представители на „Дондуков“ 2, където в рамките на днешния ден Радев ще проведе разговори с всички формации в 45-ото НС.

Радев обясни на срещата, че ако правителство на ГЕРБ-СДС не бъде избрано от НС, отговорността ще падне върху ИТН. Той изрази надежда политическите сили да отговорят на очакванията на хората, които са ги пратили в парламента. „Моето желание е наред с приоритизирането на най-важните закони, да се обърне сериозно внимание и на съставянето на правителство“, изтъкна Радев.

„Ще обсъдим конструктивно какво мислим ние в така създалата се ситуацията“, каза по време на разговора на свой ред Тошко Йорданов от ИТН, който преди това поздрави Радев, че се придържа към законовите процедури след изборите и уври, че партията на Слави Трифонов ще прави същото. „Ние сме щастливи, че президентската институция е във ваши ръце. Ние като политическа сила също мисим да спазваме законите“, обърна се той към президента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *