Тома Биков: Слави Трифонов е предвидим

„Нула кредити от ББР са раздадени, две големи банки още няма документи“ – заяви пред „Панорама“ по БНТ Тома Биков от ГЕРБ, обръщайки се към служебния икономически министър.

„Намерихте пари, а твърдяхте, че държавата е съсипана. Защо реформирате структури, които очевидно са на печалба? На какъв принцип си назначихте приятелите в борда в ББР, попита още той. Вие управлявате процеси, които ние стартирахме. Говори се, че няма пари за лекарите, а има! Питайте министър Стойчо Кацаров“, категоричен бе народният представител.

„Нашият основен опонент е хаосът, а негов патрон е Румен Радев. Ще платим висока цена за „удоволствието“, което гледаме със служебния кабинет. Предстоят много тежки времена, не знам и утре какво ще се случи“, коментира зам.-председателят на политическата група на ГЕРБ.

„Имаме решение на изпълнителната комисия и то ще бъде спазено. Всички наши депутати ще бъдат в пленарна зала и ще гласуват срещу правителството на „Има такъв народ“, допълни депутатът.

„Слави Трифонов може да е нов в политиката, но той 30 години е в публичното пространство. Той е предвидим. Ако сега са се усетили, явно са лъгали избирателите си“, коментира Биков и съобщи:

„Ако трябва да говорим за политическа тактика, което ми се струва цинично в момента, за нас е по-добре да остане служебното правителство“.

Това служебно правителство тепърва предстои да видим какви ще са резултатите му. Ще имаме избори две в едно. Служебното правителство ще носи отговорност за провалената ваксинация, за дезорганизацията в здравеопазването, за сменените шефове в болниците и за разпускането на Националния оперативен щаб“, разкри зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Брутален лобизъм има в частните болници, нещо невиждано от последните години, категоричен бе Тома Биков.

„Ако мислите, че ще ни изплашат с Бойко Рашков, много са сбъркали. Викаха директорки на детски градини да питат какво са правили в изборния ден. Самият Рашков си призна, че конфигурацията в парламента е благодарение на МВР“, завърши депутатът от ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *