Тома Биков: Ако не създадем правителство, отговорност ще носят Трифонов и Радев

Нашите предизборни обещания не бяха толкова големи, опитахме се да обясним на хората, че страната се намира в сложна обстановка. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Имаме възможност да предложим краткосрочна и дългосрочна програма за управление. Това е ангажиментът на първата политическа сила. Бихме се съобразили с част от съображенията на опонентите ни“, каза още той.

„Готови сме да носим отговорност, ако има ситуация и ще изискваме това и от другите партии. Ако няма кой да носи отговорност, то хората ще живеят по-зле“, разкри Биков.

„ГЕРБ може и да е в опозиция – готови сме и за тази роля. Не искаме да бъдем в управлението на всяка цена“, коментира депутатът.

„Има вариант за правителство в коалиция с ГЕРБ, има и вариант за правителство с неполитически лица. Нашата програма е дясно-консервативна, не можем да отстъпим от нея, но сме готови на политически диалог“, съобщи народният представител.

Биков обясни, че е нормално лидерът на спечелилата партия да е министър-председател, но ГЕРБ са готови на всякакви варианти.

Президентът е неформалният лидер на трите опозиционни партии. Нека Радев ги събере и да носи отговорност. Ако не създадем правителство, отговорност ще носят Слави Трифонов и Румен Радев, категоричен бе Биков.

Грешки сме правили, но не и такива, които да променят съдбата на българските граждани, разкри депутатът от ГЕРБ.

Тома Биков обясни, че от ГЕРБ биха имали полза от предсрочни избори, но не е разумно за страната. От партията имали пет души, които могат да влязат в ролята на министър-председател, а те са известни лица. „Бихме обсъдили кандидатура и на Трифонов за премиер“, завърши депутатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *