Това е първото електрическо комби на Volkswagen

Това е първото електрическо комби на Volkswagen

Volkswagen показа първото си електрическо комби, ID.7 Tourer. Новият ID.7 Tourer е зелена алтернатива на Volkswagen Passat Variant, който няма електрическа версия. Комбитата са с подобни размери, но ID.7 отстъпва на Passat по обем на багажника.

Новият продукт ще се предлага в Европа със задно задвижване, един електрически мотор с мощност 286 конски сили и две батерии с различен капацитет по избор. По-късно ще се появят версии с два двигателя със задвижване на всички колела.

ID.7 Tourer е не само първото електрическо комби на Volkswagen, но и първото, обозначено като Tourer, а не като Variant. Дизайнът на новия продукт е същият като този на лифтбека ID.7 , с изключение на задната част: комбито има наклонена линия на покрива и широки задни колони със сребърни вложки. На кърмата има обща линия на задните светлини и ефектно осветена емблема на Volkswagen. Коефициентът на съпротивление на комбито е 0.24 срещу 0.25 за Passat и 0.23 за ID.7.

Комбито е богато оборудвано: вече стандартно има 19-цолови джанти, head-up дисплей с добавена реалност и 15-инчов екран с мултимедийна система с изкуствен интелект ChatGPT . Споменават се електрически вентилационни дефлектори и седалки с функция за масаж, а като опция се предлага електрохромен панорамен покрив, чийто интензитет водачът може да регулира по свое усмотрение.

ID.7 Tourer се задвижва от електрически мотор с мощност 285 конски сили, монтиран на задната ос. Капацитетът на батерията може да бъде 77 или 86 киловатчаса, а пробегът, в зависимост от батерията, е съответно 600 и 685 километра. Мощността на DC зарядното е 175 и 200 киловата.

Производството на Volkswagen ID.7 Tourer е организирано в завод в Емден, Германия, на същото място, където вече се сглобяват лифтбекът ID.7 и кросоувърът ID.4. Стартът на продажбите е насрочен за това лято. Цените все още не са обявени, но е логично да се предположи, че комбито ще струва малко повече от лифтбека ID.7, който може да се купи в Европа за 57 хиляди евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *