Тираджия в ареста за контрабанда на 46 кг канабис през „Кулата“

Окръжен съд-Благоевград потвърди наложената мярка „Задържане под стража“ на 54-годишен тираджия. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 19.03.2024 г. около 14.00 часа през ГКПП – Кулата е пренесъл от Гърция през границата марихуана.

Тя била открита в 41 пакета, укрити в кабината на влекача. Общото тегло на канабиса е 46,440 кг. Съдебният състав прие, че липсват основания за изменение на наложената мярка и остави без уважение искането на защитата на обвиняемия за налагане на по-лека.

Съдът прецени, че може да се направи и към този момент обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, предмет на повдигнатото срещу него обвинение. Съдът отчете и това, че липсва изменение в повдигнатото обвинение.

За същото се предвиждат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 15 години и „глоба“ от 100 000 лв. до 200 000 лв. Налице е реална опасност от извършване на престъпление и от укриване на лицето. Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *