Терор в Дупница: Димитър разказа какви заплахи е получил от Капланов и сина му

Проговори мъжът, подал сигнала за заплахи от бившия гард на братя Галеви – Васил Капланов-Каплата. Името на Каплата доби известност покрай изчезването на Янек Миланов, съобщава bTV.

Янек е в неизвестност от 10 месеца. Каплата е под домашен арест, а вчера беше задържан и синът му – Никола Капланов, отново след жалба за заплахи.

На 31 август миналата година Янек Миланов изчезва след среща с Васил Капланов, известен в Дупница като Каплата. Започва разследване, спецчасти претърсиха района около Дупница, но не намериха мъжа.

Във „Фейсбук“ се създаде група в помощ на издирването. След като Димитър Недев става неин член, започват проблемите за семейството му. Разказва, че получавал анонимни заплахи по интернет, след което и по телефона – лично от Капланов-старши.

„Че децата ми ще останат сираци и аз му казах сигурен ли си, нещо да не се бъркаш. Той – споко, даже тук има едни хора, които ще те посетят. Нямат търпение да те видят и те. И аз от там започнах да взимам някакви мерки, защото видях какво стана с моя приятел Янек. До ден днешен го няма“, разказва Недев.

Димитър подава жалба, по-късно Капланов е задържан и обвинен в заплаха за убийство. Делото срещу Васил Капланов за заплаха вече е извън юрисдикцията на съда в Дупница.

Докато Каплата е под домашен арест заплахите не спират от анонимни профили в мрежата. Димитър се засича по улиците със сина му Никола и твърди, че се чувства заплашен, особено след последната им среща пред съда.

„За Капланов знам, че има образувано дело за заплаха. Това дело е прекратено от Районния съд в Дупница и изпратено по подсъдност на Районен съд – Несебър.

Твърди се, че тази заплаха е получена от пострадалия не в Дупница, а на морето От това, което съм говорил с него, той казва, че не го е заплашвал. Сега съдът ще прецени кой е прав и кой е крив“, каза адвокатът на Капланов – Емил Велинов.

„Синът му с още десетина души група ме чакаха отвън, започнаха да обиждат, да ме сочат с пръст и така и до ден днешен не се спира. Нормално е да се страхувам след това, което стана с Янек“, казва още Димитър Недев.

Съпругата му също е уплашена. Разказва как колата ѝ била засечена на пътя и подала сигнал в полицията.

„Казаха, че било незначително, да не му обръщам внимание, но два месеца след това намерих колата си, без да е изкарвана, ударена отзад, според мен с някакъв остър предмет. Подадох жалба веднага в полицията, като разчитах и на камерите, които бяха поставили от тяхна страна в блока. Оказа се, че камерите не работят, паднали са батериите“, разказа Красимира Рангелова.

Капланов-младши е задържан за 72 часа.

„Абсолютно невъзможно е да е отправил каквато и да е закана. Това са някакви неистински възприятия на Недев, които са абсолютно несъстоятелни. Изобщо не е изричана каквато и да е реплика от негова страна, тъй като ние с Никола сме разговаряли неколкократно. Аз се познавам със семейството му, той е наясно, че трябва да избягва каквито и да е контакти с това лице“, каза адвокатът на Никола Капланов – Ивайло Алексиев.

Администраторът на „Фейсбук“ групата за Янек – местен журналист, също получава заплахи с неизвестен адресант. По семейната ѝ кола е стреляно, а един ден автомобил осъмва изпочупен. От страх за живота си тя се оттегля от групата.

От полицията потвърдиха, че Капланов-младши е задържан за изясняване на случая, а в Лондон братът на изчезналия Янек – Марио Миланов, очаква справедливост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *