Теменужка Петкова се оплака: ГЕРБ е жертва на компромати

Теменужка Петкова се оплака: ГЕРБ е жертва на компромати

ГЕРБ е жертва на копмпромати от самото начало на това правителство и на президента Радев. За проекта „Турски поток“ никой не знае дали е проведена обществена поръчка, понеже е на територията на друга държава.

За „Балкански поток“ такава процедура е проведена и финансовият министър лесно може да провери, вместо да се разпространяват лъжи и манипулации. Това заяви бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова пред Би Ти Ви.

„Въглищните централи в България ще работят до 2030 г. България не може без тях. Междувременно в този период, ние трябва да правим следващите си стъпки, свързани с възобновяемата енергия. До 2025 г. Трябва да получим механизъм за капацитет. Той дава възможност на държавите-членки да подпомагат пазара на въглищните централи.

Това са едни много важни преговори, които водим с ЕК от миналата година. Поели сме ангажимент да либерализираме пазара за електроенергия. До 2031 г. Пазарът на електрическа енергия ще бъде либерализиран изцяло. Това касае не само България, а всички държави-членки на ЕС. Пътят ни е разписан подробно в Плана за възстановяване и развитие на страната“, обясни бившият министър на енергетиката.

Петкова поясни, че проектът „Балкански поток“ е на стойност 2,6 млрд. лева, защото включва и две компресорни станции. Строител на проекта е компанията, спечелила, чрез конкурс Аркат, компания от Саудитска Арабия. Кой тя наема за подизпълнител е нейна работа. Информацията е качена на сайта на компанията – честно и почтено. Това е проект с дължина 474 км., става дума за много сериозна инфраструктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *