Теменужка Петкова: Нахлуването на Манолова в „Булгартрансгаз“ е много лош знак

Събитията се развиха на територията на газовия оператор „Булгартрансгаз“, където г-жа Мая Манолова дойде „под налягане“, беше поканила и медии и нахлуха в държавното дружество, това заяви по БНТ министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

Тя отбеляза, че това дружество е част от стратегическата инфраструктура на страната и режимът за влизане там е доста специфичен и различен. Госпожа Мая Манолова обаче нахлу там под претекст, че не й се предоставят документи, които комисията, която тя оглавява, е поискала.

Министър Петкова подчерта, че подобно твърдение категорично не отговаря на истината: Всичко, което тя е поискала, ще й бъде предоставено, но има ред, по който това да се случи. Нашествието в „Булгартрансгаз“ е един много лош знак. Това беше една демонстрация на сила, на опит да се всее страх и стрес в служителите на дружеството“.

Петкова определи като притеснителен начина, по който Мая Манолова иска да й се предоставят документите, а именно – на електронен носител. Първо има ред, по който такива документи се предоставят – с писмо, подпечатани и подписани „вярно с оригинала“. И второ, получени на електронен носител, за каква цел ще бъдат използвани те, попита министърът в оставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *