Таско Ерменков: Имаме постигнато сближаване по политиките с ИТН

БСП е сериозна партия и смята, че управлението трябва да се базира на политики. В продължение на седмица, по време на преговорите, обсъждахме приоритети с контактните групи на ИТН. Имаме постигнато сближаване по политиките. Надявам се това да бъде базата за една управленска програма, която припокрива и нашето виждане за управление на държавата“.

Това заяви социалистът Таско Ерменков по bTV, цитиран от пресцентъра на БСП.

Той подчерта, че общи виждания между двете партии са били открити в сферите образование, здравеопазване, енергетика и развитие на регионите.

Той изрази надежда, че в програмната си декларация бъдещият премиер ще прочете приоритетите, за които двете страни се договорили, като неотменим ангажимент в следващия парламент.

„Ние сме се концентрирали върху това, което ни сближава и ще искаме то да влезе в програмата на правителството“, заяви още Ерменков.

„Трябва да намерим общи неща, които ще ни позволят да направим крачката, свързана с промяна на катастрофалния модел на управление на България в последните 12 години“, категоричен бе социалистът. По думите му трети избори биха представлявали проблем за страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *