Талант на „Левски“: Родителите ми не искаха да съм футболист

Талантът на „Левски“ Патрик-Габриел Галчев разкри интересни подробности за своя живот. „Започнах с футбола в Испания, във филиал на „Сарагоса“. Докторите и психолозите казаха на нашите, че съм хиперактивно дете и трябва да спортувам. Родителите ми не искаха да съм футболист и дори ме записаха да тренирам тенис. Но когато един ден бяха на почивка, отидох сам и се записах на футбол“, разкри той.

„Баща ми искаше да уча и да работя в чужбина и да имам хубава работа. Аз обаче обичам футбола покрай дядо ми, който е бивш футболист. „Локо“ (Сф) ми даде началото, аз съм от „Надежда“. Винаги в сърцето ми остава този отбор. След това в ДИТ се развих доста, 4 години бях там“, добави Галчев.

„В „Левски“ дойдох, когато бях на 15 години. Аз си тръгнах от ДИТ с недобро, треньорът не ме искаше. Борислав Кьосев, който ми беше наставник и бе на „Герена“ по това време, ме повика да се готвя с неговия отбор, докато си намеря нов тим. Тренирах с по-малките, но Димитър Телкийски явно ме е забелязал и ме пробва в 2-3 тренировки“, коментира Галчев.

„Уникално е да дебютираш за най-големия отбор в България. Още не съм основен футболист. Когато ми дават шанс, давам всички от себе си. Със Славиша Стоянович се работи уникално. При него младите не пълним само групата, а треньорът ни помага. Аз започнах като крило, при г-н Хубчев направих първи стъпки като бек. Където ме пуснат, там ще играя. Готов съм да запълня дупки навсякъде“, завърши той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *