Тайната вечеря на Киро или как 12-те предатели от ИТН похапнаха с премиера

Като тайната вечеря, ама за обяд – как премиерът Кирил Петков пробва да приласкае 12 представители на държавата от квотата на Слави, а може би да ги превърне в 12-те апостоли? Малко след като „Има такъв народ“ скъса споразумението за четворната коалиция, областните и заместник областните управители, излъчени от тях в страната, изненадващо бяха отстранени от длъжност, а само за няколко часа – възстановени на постовете си.

Малко след като стана ясно, че хората на Слави Трифонов няма да дадат и крачка назад, министър-председателят отправил официална покана за работен обяд с 12-те апостоли от ИТН, пардон, губернатори и заместници в страната.

Точно в 11,30 часа вчера, когато държавата вече се тресеше от новината за напускането на депутати от парламентарната група на ИТН и в пространството се подхвърляха всевъзможни обвинения, дванадесетте представители на партията на Слави Трифонов пристигнали в резиденция „Бояна“ за среща с премиера.

Шестимата областни управители са на София-град – Иван Кючуков, Враца – Стефан Стефанов, Кюстендил – Катя Димитрова, Плевен – Иван Янчев, Разград – Деян Димитров и Русе – Анатоли Станев.

Сред шестимата заместници е и Тодор Иванов – Бургас и колегите му от Кърджали – Юлия Чортленева, Благоевград – Анита Коцелова, Лъчезар Бакърджиев – Пловдив, Александър Николов – Варна и арх. Банко Банов – Стара Загора.

И докато държавата се тресеше от скандала с напускащите депутати и се търсеха имената на партизанския отряд, който ще спаси коалицията, 12-те апостоли, пардон, губернатори и заместници от ИТН, приседнали на богата трапеза с 4-степенно обедно меню, състоящо се от салата, ордьовър, основно ястие и десерт, а министър-председателят ги подканял да се нахранят добре, за да имат сили да обсъдят с него проблемите на своите области.

Източник на Флагман.бг пък доверил, че височайшата покана не била с цел да бъдат убедени да последват примера на Юда Искариотски, а само да получат извинение лично от премиера за недоразумението с тяхното отстраняване и последващо възстановяване и да споделят с него проблемите на своите области, за да могат заедно с останалите членове на правителството да потърсят решенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *