Тагарев: Армията е действала строго по предписанията! Мрежата се залива от смях

„Мога да кажа, че от гледна точка на реакция на МО са спазени всички протоколи. В извънработно време поддържаме реакции в рамките на 4 часа. Т.е. когато стане нещо през нощта няма как да тръгнем веднага. В този случай екипът тръгва на зазоряване, идентифицира боеприпаса, взима всички мерки за безопасност и в 11 часа този боеприпас беше унищожен и няма основание за притеснение“, категоричен бе военният министър Тодор Тагарев в парламента.

„Дронът не сме разбрали от къде е дошъл. Паднал е във водата и течението го е извлякло към брега. Това може да се е случило преди часове или дни. До две седмица да са минали преди дронът да е паднал във водата“, посочи Тагарев.

Екипът на Нова телевизия, отразяващ обезвреждането на дрона край Тюленово, засне обаче уникални кадри от т.нар. „специализирана операция“.

По време на живото включване от Северното Черноморие се вижда как, докато един полицай си пуши спокойно цигара в близост до дрона, пренасял мина, друг мъж по потник за малко да падне върху него.

Видеото за минути се превърна в хит в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *