С 3 милиона лева подменят част от стария водопровод в град Кресна

Кметът на община Кресна Николай Георгиев подписа Споразумение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. То е за финансова подкрепа на приоритетен проект „Реконструкция на част от вътрешна водопроводна мрежа на град Кресна“ на обща стойност 2 980 495,00 лв. с ДДС и срок на изпълнение 360 календарни дни.

Десетилетия се чака от жителите на града този проект за подмяната на голяма част от вътрешната водопроводна мрежа, която сега е изградена от стари етернитови тръби, които отдавна не отговарят на съвременните норми за качеството на питейните води.

Включени са и всички разходи за пълното възстановяване на асфалтовата и тротоарната настилка на местата, където ще се извършват ремонти. Съществуващата водопроводна мрежа на града е силно амортизирана и често аварира, което води до повишени загуби на питейна вода, високи експлоатационни разходи по поддръжката и най-важното – създава чести неудобства за гражданите на общинския център.

„Този проект е част от ангажиментите ми към хората. Това е един от най-ценните приноси на нашата администрация за качествената промяна на условията за живот на гражданите в община Кресна. В перспектива този проект решава и един от най-наболелите и тежки въпроси, свързани с продължителността на живота и здравето на местните хора, защото замяната на старите етернитови тръби ще изключи в бъдеще риска от възникването на заболявания“, заяви кметът Николай Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *