Съседски свади! Благоевградчанка с жалби: Общински съветник ме плаши с „едни хора“

Благоевградчанка, която живее в София, обвини общинския съветник от БСП – Благоевград Иван Станчев във вербални заплахи и създаване на силен емоционален стрес на нея и болните й родители, пише в. „Струма“. Величка Николова вече е депозирала жалба в полицията и местния ОбС, откъдето търси съдействие за озаптяване на 38-годишния народен избраник.

Сблъсъкът между двамата станал по комшийска линия – заради колата на жалбоподателката.

Публикуваме жалбата на Николова със съкращения:

„Когато посещавам моите родители в жк „Еленово“, бл. 87, паркирам на паркинг непосредствено на гърба на блока, тъй като пред входа има само тротоар и градинка. Това е единственото място, където мога да го направя.

От седмица на паркинга и прилежащото пътно платно се появиха момчета, които тренират футбол и нанасят с топката силни удари по паркираните автомобили. Няколко човека молихме момчетата да се преместят да ритат в двора на някое училище или на зелена площ и да не играят на пътното платно между автомобилите, което е опасно. Никой не ни чу.

След като от прозореца на апартамента си видях два удара, нанесени върху колата ми, слязох и отново ги помолих да спрат да играят на пътното платно. Отсреща получих само подигравки от типа: „Нищо не можеш да ни направиш“, „Отивай си в София“, „Махай се оттук, това не ти е паркинг“, и др. Имам нанесена щета от топка върху калника на автомобила и смятам да приложа таза жалба при предявяване на иск към застрахователя.

Подадох 3 сигнала на тел. 112. Веднъж дойде патрулка, но ми обясниха, че само Детска педагогическа стая има право да работи с деца, затова полицаите само предупредиха момчетата да не играят там, защото минават коли. Посъветваха ме да депозирам писмена жалба до Второ ПУ, направих го, но и това не спря момчетата.

На 6 април около 20.30 часа, след пореден удар върху колата ми, слязох и взех топката. Едно малко момче, което се оказа неин собственик, се разплака. Обясних му, че ще му я върна, ако се преместят да ритат на съседна зелена площ, и в този момент се появи татко му Иван Станчев. Бащата, който изглежда беше ползвал някакъв опиат или алкохол, започна с викове да ме заплашва: „Давам ти срок до утре да си разкараш колата оттук и да не пречиш на децата да си играят, защото ако утре видя тази кола тук, ще се обадя на ЕДНИ хора и те ще ти я преместят“. Бащата скъсяваше дистанцията и се уплаших, че ще ме удари. Вкъщи се обадих на 112 да изпратят патрул, за да поговорят с общинския съветник Иван Станчев, но ми бе отказано, със съвет да ида в полицията“.

След 30 минути слязох, за да си преместя колата в центъра на града на платен паркинг, за да не нощува тя до дома на родителите ми, в който и аз съм израснала. В този момент се появи отново бащата, заедно с още 20 момчета застана зад колата ми, за да не мога да изляза, и продължи да ми разяснява, че нямам право да паркирам тук, понеже по кадастър това не било паркинг, и да не ме е видял повече да паркирам там. Тогава и спомена, че работи в община Благоевград”.

Според В. Николова тя и родителите й прекарали нощта силно стресирани от агресията на съветника и заплахите му.

„Това е човек, който може да бъде пример за ксенофоб – за това, че автомобилът ми е със софийска регистрация и понеже не ме е виждал до момента пред блока. Това е човек, проявяващ дискриминация, неуважение и агресия към женския пол, тъй като, ако автомобилът ми се управляваше от мъж, едва ли щеше да го плаши с ЕДНИ хора“, смята Николова.

Към жалбата си дамата е приложила и карта на района с номерата на блоковете и точното място, където тя и съседите й паркират.

„Реагирах като родител, но не съм я заплашвал с никакви хора – опроверга вчера обвиненията й Станчев. – Когато е взела топката на детето ми, която аз съм му купил, то дойде да ми се оплаче и трепереше като лист. Друг комшия слезе и каза, че е взела топката и на неговото дете и не я е върнала. Да, децата играят на улицата, но на тяхната възраст и аз там си играех. Друг е въпросът, че точно до блока на тази госпожа има паркинг, където паркират повече от съседите й, но тя си е харесала това място, за да може да си гледа колата от прозореца. Общо десетина коли спират там, но децата пречат само на нея”, заяви Станчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *