Съдът не разреши на ДНСК да затвори спортните зали в парк „Македония”

Съдът не разреши на ДНСК да затвори спортните зали в парк „Македония”

В Административен съд-Благоевград е образувано административно дело по жалба на община Благоевград. Тя е срещу писмо на началника на Дирекция за национален строителен контрол, с което се нарежда да не се изпълняват строителни и монтажни работи, както и да не се ползват спортните зали в сградите на парк „Македония”, защото са негодни. С жалбата е заявено искане за спиране изпълнението на акта до приключване на делото.

С определение АС-Благоевград спира изпълнението на нареждането на ДНСК да не се използват сгради, частна общинска собственост, които са в парк „Македония“.

Според съда в конкретния случай са налице всички предпоставки за спиране на допуснатото по силата на закона предварително изпълнение. Жалбоподателят е представил редица доказателства, от които по безспорен начин се установява, че сградите се ползват от неограничен кръг правни субекти – от населението на града и негови гости, общински дружества, културни организации и спортни клубове.

По образуваното административно дело № 129 по описа на Административен съд-Благоевград за 2023 година е насрочено открито съдебно заседание за 16.03.2023 г. от 13.45 ч. Миналата вечер се състоя и протест на над 500 деца, техни родители и треньори срещу опита на ДНСК да затвори спортните зали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *