Съдът върна на работа ексдиректорката на Петричката гимназия Таня Георгиева

Окръжен съд – Благоевград възстанови на работа бившата директорка на Профилирана гимназия “Пейо Яворов” в Петрич Таня Георгиева, съобщиха от пресцентъра на съда. Въззивните съдии признаха наложеното “уволнение”, обективирано в Заповед № РД-06-18/08.01.20 г. на началника на РУО – Благоевград, за незаконно, и отмениха заповедта като незаконосъобразна.

Гимназията е осъдена да заплати на ищцата сумата на стр. 6 в размер на 12 519 лв. за времето, в което е останала без работа – за срока от 09.01.2020 г. до 09.07.2020 г. включително, както и сторените разноски по делото и в двете съдебни инстанции.

Интересното е, че първоинстанционният съд в Петрич потвърждава уволнителната заповед на началника на РУО Ивайло Златанов, след като в хода на делото са разпитани 10 свидетели и приети няколко експертизи. При двете полярни съдебни решения последната дума има ВКС, тъй като делото е триинстанционно.

Гимназиалната директорка е уволнена заради несправяне с работата след серия сигнали на родители и отворено писмо на учители срещу нея, стигна се до конфронтация, която самата Таня Георгиева определи като война и се оплака, че е подложена на тормоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *