Новините

Съветници искат паркингът пред болница ПУЛС да се прехвърли на „Паркинги и гаражи“

Паркингът пред болница ПУЛС в Благоевград да се прехвърли за стопанисване и обслужване на общинското дружество „Паркинги и гаражи“, настояват съветниците от групата на ГЕРБ начело с Кирил Илиев. В искане за промяна на Наредбата за опазване на общинската собственост и обществен ред, депозирано вчера, те заявяват, че над 15 години този терен е в недобро състояние, а се ползва за паркиране от пациентите и работещите както в двете болници, така и в поликлиниката.

От години само се говори за изграждане в района на нов общински паркинг на няколко нива, но реални действия не се предприемат. Безразборното паркиране в зоната създава проблеми и напрежение и затруднява работата на двете съседни болнични заведения, пише „Струма“.

За да се подобрят възможностите за паркиране, да се сложи ред и да се упражнява контрол, единственото решение на този етап е районът да се предостави за стопанисване на „Паркинги и гаражи – Благоевград“ ЕООД, смятат съветниците от ГЕРБ и допълват, че с постъпленията пък ще може да се осигурят част от средствата, нужни за изграждане на модерен паркинг на няколко етажа.

Искането на групата съветници от ГЕРБ е адресирано до цялата общинска власт – кмета Илко Стоянов, председателя на ОбС Р. Тасков и до целия състав на местния парламент, с апел за спешна дискусия по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *