Съветникът Калоян Ханджийски празнува 52-и рожден ден на мегатържество

Съветникът Калоян Ханджийски празнува 52-и рожден ден на мегатържество

Рожден ден със 70 гости отпразнува благоевградският общински съветник Калоян Ханджийски. Мегатържеството бе замислено за 50-годишния му юбилей, но заради Ковид пандемията и ограниченията за масови събирания то се състоя на 52-ия му рожден ден. Сред поканените бяха роднини, бизнесмени, политически съратници, общински съветници, хора с различни професии, но свързващото звено беше едно – приятелите на Калоян.

Партито бе в хотел „Монте Кристо“ при бившия общински съветник Христо Ковачки, който е част от големия приятелски кръг на рожденика. От местните парламентаристи бяха Георги Иванов, Благовест Стоицов и Любомира Хамбарджийска. Към тяхната група се присъединиха бившият общински съветник Сашо Милчев и проф. Васил Жечев, ректор на Колежа по туризъм, които подариха картина и синя спортна тениска с № 52 на Калоян Ханджийски. Икона на св. Йоан върху старинно дърво и цветна икебана поднесе бившето общинско ръководство на ДСБ начело с д-р Виктория Каракостова. В групата на демократите бяха арх. Катя Симеонова, Елена Димитрова, Румен Коюмджиев-Фраера, Валери Иванов, Ани Ичева, бившият координатор на ДСБ Димитър Стойчев и синът му Георги, наскоро прибрал се от Ирландия.

Оригинален колаж със снимки от планинските върхове подариха приятелите на Калоян от новоучреденото туристическо сдружение „Скитащите под звездите“, в което е и бизнесменът Димитър Байкушев, а председателят на сдружението е планинският водач Слави Стояновски. Рисунка на Калоян като планинар, но с тениската на футболната легенда Меси, беше изненадата на неговите първи братовчеди, които бяха със семействата си на най-голямата маса. Не по-малка беше и масата за бизнесмените, сред които Владимир Миленков-Ботев, Кирил Спасов и др.

Старт на купона дадоха двамата македонски музиканти, които заредиха празничното настроение с китка народни песни от българо-македонския фолклор. Към тях се включи македонският актьор и популярен водещ Игор Дамянов, който свири на китара и пя в дует с Калоян Ханджийски. Проф. Васил Жечев също не се стърпя и грабна микрофона, за да изпее българска песен в негова чест. Музикални поздрави, хора и танци се заредиха един след друг в продължение на часове.

„Благодаря на моята свята майчица, на покойния ми баща, който ме чува от небето, на моята съпруга Галя и двете ми дъщери Неда и Боби. Благодаря на всички вас, приятели, че сме заедно!”, заяви в сърдечното си обръщение към гостите Калоян Ханджийски.

През цялата вечер той беше в центъра на купона, пя и танцува от сърце и душа. Превъплащението му като Васил Найденов в песента „Огън от любов”, с която го поздравиха съратниците от ДСБ. В полунощ лампите бяха загасени и оркестърът свири туш, за да бъде поднесена празничната торта.

„Пожелавам си всички пак да се съберем на 100-годишния ми рожден ден!”, каза Калоян Ханджийски, след като духна свещичката. След емоционалния рожден ден той не изневери на себе си и посвети почивните си дни на планината, където кара ски в приятелска компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *