Счупиха стъклото на колата на журналист в Дупница, разследваща изчезването на Янек

Предното стъкло на колата на Десислава Панайотова е счупено, докато автомобилът е бил паркиран пред дома й в Дупница в нощта на петък срещу събота, съобщиха от Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) в България.

Изключено е деянието да е извършено с цел кражба, тъй като стъклото не е отстранено и от автомобила не липсва нищо, посочват от АЕЖ.

Десислава Панайотова заяви пред Асоциацията на европейските журналисти, че това е второто посегателство срещу автомобила ѝ в последните месеци, след като на 4 декември той е бил прострелян със сачма.

Тя е един от най-активните журналисти в разследването на изчезването на Янек Миланов от Дупница. Младият мъж изчезна през миналата година, а случаят все още не е разкрит.

Асоциацията на европейските журналисти – България настоява незабавно с вандализирането на автомобила на журналистката Десислава Панайотова да се заеме институция извън полицията и прокуратура в Дупница. Това може да бъде Главна дирекция Национална полиция или Главна дирекция за борба с организираната престъпност, смятат от АЕЖ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *