Сутрешният секс води до дълголетие, правете го 5 пъти на месец

Сексът е здраве, това е ясно. Но сутрешният е направо извор на дълголетие. Учени от Илинойския университет в Чикаго откриха връзка между дълголетието на мъжете и времето, когато правят секс, съобщава сайтът Пледжтаймс.

Учените провели анкета сред 2600 мъже на възраст от 65 до 87 години и стигнали до извода, че тези от тях, които се отдавали на любовни ласки не по-малко от пет пъти месечно, го правели сутринта.

Оказало се, че 97 процента от тях били на възраст между 80 и 87 години. Физиолозите обясняват този феномен с обстоятелството, че сутрешният секс е по-полезен за общото здраве на мъжа. Половото общуване предотвратява главобола, нормализира кръвното налягане, предпазва от неврози и сърдечносъдови заболявания.

Тези полезни свойства на секса са присъщи за всеки отрязък от денонощието, но през сутринта те са още по-ефикасни. Ефектът им е съпоставим с ползата от сутрешната гимнастика. Докато вечерната физкултура може да бъде опасна за възрастните хора. Освен това при мъжете нивото на тестостерона е значително по-високо през сутрешните часове на деня.

Но психолозите припомнят, че сексът в ранни доби е полезен единствено при пълноценен сън, когато силите на възрастните хора са напълно възстановени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *