Супермодерната наркооранжерия – на метри от Златната черква

Супермодерната наркооранжерия – на метри от Златната черква

Супермодерно обзаведена оранжерия за отглеждане на канабис беше разкрита на броени метри от храм-паметника „Света Богородица“ и манастира в град Шипка, двуетажната къща, където в осем помещения при оптимални климатични условия са били отглеждани около 600 стръка с наркотичното растение е собственост на 32-годишен мъж от Казанлък, съобщи директорът на ОД на МВР – Стара Загора , старши комисар Стоян Стоянов.

Къщата е била построена преди петнадесетина години, но била закупена от работещия в областта на строителството Петър И. преди 2-3 години, коментираха дългогодишни жители на градчето.Собственикът, който е бил задържан при обслужване на съоръженията около обяд в понеделник не е адресно регистриран в Шипка, обясни кметът Василка Панайотова.

Оранжерията е снабдена с термопома, има капково и аерозолно напояване, поставени са специални отоплителни рампи и вентилатори, сградата е много добре санирана и това обяснявало сравнително малкия разход на електроенергия. Растенията са разположени на два етажа, за себе си Петър И. оставил само едно помещение, в което сложил спалнята си и готварски уреди.

Къщата е обградена с висок зид, има метални врати и на практика никой не можел да види какво става във вътрешността.

Тепърва ще се изтегли суровата листна маса, в две пластмасови кофи е намерено и сух канабис, предполага се, че това е била първа реколта, която трябвало да бъде пласирана на едро след две седмици, коментираха криминалисти.

На несемейния Петър И., който има криминална регистрация за кражба през 2002 година, но не е осъждан ще бъде повдигнато обвинение за незаконно отглеждане и държане на наркотици, първоначално ще бъде задържан за 72 часа , а в края на седмицата ще бъде поискано оставянето му в ареста за постоянно, уточни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

По най-скромни пресмятания в обзавеждането на наркооранжерията са инвестирани минимум 20 000 лв, твърдят специалисти, по левче върви дозата за грам канабис и то не от най-добро качество на улицата.

Улицата „Никола Кавалов“, на която се намира имотът е в самото подножие на планината, в близките домове живеят предимно възрастни и самотни хора, които почти не познават собственика на оранжерията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *