Студент не успя да оспори в съда 300 лв. глоба за неправилно носене на маска

Студентът Славчо Калчунков не успя да оспори в съда в Сандански наказателно постановление на началника на полицията в Сандански за неправилно носене на маска. С решение на съдия Иван Филчев в Районен съд бе потвърдена глобата в размер на 300 лева.

В съдебна зала студентът се яви сам, без да се възползва от правото си да бъде защитаван от адвокат, който му поискал като хонорар сумата от 300 лева, колкото е наказателното постановление. С. Калчунков обжалва наказателното постановление, издадено на 20 ноември 2020 г. за това, че в търговски обект “Билла” в Сандански е бил с неправилно поставена маска. Свидетелите по делото бяха актосъставителят Димитър Димитров и колегата му Иван Котов.

В мотивите си съдия Ив. Филчев е посочил, че според показанията на актосъставителя Д. Димитров и свидетеля Ив. Котов нарушителят е бил с поставена на врата /под брадичката/ маска, която не покрива носа и устата му, предава „Струма“.

Наблюдението продължило няколко минути, като през цялото време наблюдаваното лице не поставило маската върху устата и носа си. Полицейските служители изчакали лицето да излезе, след което го спрели и извършили проверка на самоличността му.

Решението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

„Аз съм на 23 години и съм безработен от половин година. Сам се издържам и си плащам таксите за висшето образование. Така наложената глоба от 300 лева ще ми се отрази на финансовото състояние. Носех маска и тя ми се свлече пред касата, когато плащах сметката. Бях в магазина с баба ми, която трябваше да придружа”, обясни мотива си да обжалва глобата студентът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *