Строят кръгово кръстовище до зеленчуковата борса край Кърналово

С кръгово кръстовище ще бъде регулирано движението при зеленчуковата борса край петричкото село Кърналово. Предложението за това е от 2016 г. и е на зам.-кметът на община Петрич – Минка Салагьорова, и на главния инженер Николай Попов.

До момента бяха предприети други дейности по обезопасяване на кръстовището край тържището – нова маркировка, ново осветление на самото кръстовище и на отсечката, която свързва всички села в подножието на Огражден със земеделските обекти.

През миналата година беше дадено съгласие за идеен проект за изграждане на кръгово кръстовище. Усилията на местната власт в Петрич бяха подкрепени и с подписка от жители на съседните села.

„Вариантът за кръгово кръстовище цели по–висока пропускливост и по-добра организация на движението, тъй като в съседство на кръстовището има много работещи обекти, а и нови инвестиционни намерения – модернизация и изграждане на нова Газова компресорна станция „Петрич“, посочи кметът Димитър Бръчков.

Това допълнително ще утежни автомобилният трафик. Новото кръгово кръстовище ще бъде с радиус 16 метра, ще се постави осветление и видеонаблюдение.

Това пътно съоръжение ще води и към археологически обект „Античен град Хераклея Синтика“, който е акцент в развитието на туризма, пътят до него вече е изцяло ремонтиран. До завършването на новото кръгово кръстовище ще има обходни маршрути, предимство за тежкотоварните камиони е напълно завършеният път Старчево-Първомай, който може да се използва към ГКПП „Златарево“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Община Разлог закупи висок клас инжектор за скенер на болницата
Next post В Благоевград всеки втори PCR тест за Ковид положителен, болниците пълни