Стоичков за българския футбол: Прекалено късно стана, трудно ще стигнем високото ниво

Стоичков за българския футбол: Прекалено късно стана, трудно ще стигнем високото ниво

Легендата на родния футбол Христо Стоичков даде интервю пред френското издание Le Journal du Dimanche само три дни преди контролата между Франция и България. В него великия нападетел говори по различни теми, свързани с френския, европейския и българския футбол.

Един от най-добрите е (отборът на Франция), да, така че техният отбор е сред най-големите фаворити в Европа. Французите очакват европейската титла. Това е още по-вярно със завръщането на Карим Бензема, който е сред най-успешните нападатели в света през последните няколко сезона. Знам, че не беше викан заради дисциплинарни причини, които не бяха свързани със спорта. Браво на Франция, ако проблемът вече е разрешен.

Не съм съгласен с твърдението, че стилът на французите зависи от многото им таланти, особено след толкова луд за спортистите сезон. След първите няколко месеца на пандемията турнирите се подновиха късно. Специалисти като Пеп Гуардиола се оплакваха, че календарите са изготвени от хора, които никога не са докосвали топката. Месеци наред футболистите играха при тежки условия. Как биха могли националните отбори да изгбегнат тази реалност? Селекционерите са принудени да свършат огромна работа за много кратък период от време. Продукцията не може да е оптимална. Но щом започне турнирът, ситуацията ще се промени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *